Dansergonomi

Dansergonomi handlar om hur dans påverkar kroppen och syftar till att förebygga smärta och skapa en ergonomisk dansstil. Privatlektioner anpassas efter individuella behov och inkluderar aspekter som hållning, muskel- och ledspel samt övningar för förbättrad hållning oavsett danspartner. Det är till nytta för alla, särskilt de med smärta eller de som vill stärka och förebygga. Lärdomarna fokuserar på att förstå smärtorsak och utveckla mjukare rörelsemönster, vilket förbättrar dansförmågan som både förare och följare.

Dansergonomi är läran om hur dansen påverkar kroppen. Du får konkret hjälp att förebygga smärta samt skapa en ergonomisk och stilig dans. Privatlektionen skräddarsys utifrån ditt eller era behov. Vi kan exempelvis gå igenom medveten hållning, balanserat samspel i muskler och leder, övningar för att förbättra hållning, förutsättningar att behålla sin hållning oavsett vad danspartnern gör.

Vem har nytta av dansergonomi?

Alla har nytta av att lära sig mer om dansergonomi. Särskilt du som har besvär av smärta i kroppen, men även för dig som vill stärka din kropp och /eller vill förebygga smärta. Du kommer få svar på varför det gör ont och vad du kan göra för att få mindre ont. Du kommer lära dig hur mjukare rörelsemönster ger bättre timingnär kroppen är avslappnad och inte låst i ytterlägen. Detta gör dig till en bättre dansare, både som förare och följare.

info@tinafysio.se | 070-754 63 62
Besöksadress Kransvägen 33 i Skinnskatteberg.
TinaFysio innehar F-skattebevis och är registrerat för moms.